Maraton Psykoterapiaryhmä
Etusivu Perusajatukset Menetelmät Terapiaryhmä Terapeutti Koulutus
 
Ota yhteyttä
 
 

Transaktioanalyyttinen psykoterapiaryhmä

Terapeutti
Ritva Piiroinen

Viikoittain kokoontuva psykoterapiaryhmä Helsingissä
Transaktioanalyyttinen psykoterapiaryhmä kokoontuu Helsingin keskustassa viikottain arki-iltana kaksi tuntia kerrallaan. Ryhmään osallistuvilta odotetaan sitoutumista vähintään vuoden pituiseen prosessiin. Ryhmässä saa jatkaa oman tarpeensa ja yhteisen sopimuksen mukaan. Ryhmä täydentyy tarvittaessa. Voit kysyä vapaita/vapautuvia paikkoja.

Transaktioanalyysi on perusmalli, jota ryhmässä käytetään. Sen käsitteet ovat helppoja käyttää ja se tarjoaa yhteisen kielen ryhmälle. Osanottajille esitellään perus TA käsitteet (mm. Vanhempi-, Aikuinen-, Lapsi-minätilat, peli- ja käsikirjoitusanalyysi, olemassaolon asemat) ryhmän alkaessa ja myöhemmin ryhmän täydentyessä.

Työskentelymalli on "yksilöterapia ryhmässä" eli kukin ryhmäläinen saa vuorollaan ottaa aikaa ryhmässä omalle työskentelylleen. Terapeutti ohjaa työskentelyä. Muu ryhmä kuuntelee, peilaa ja osallistuu tarvittaessa työskentelyyn. Kukin saa edetä rauhassa omassa prosessissaan, työskennellä sen verran kuin kulloinkin tuntuu turvalliselta.

Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden huomata, ettei ole yksin, ongelmat voidaan jakaa ja vieraantumisen, eristäytymisen ja hämmennyksen tunteet normalisoituvat, kun voi tulla kuulluksi ja osallistua toisten tunnekokemuksiin. "Kuulunko?", "Voinko olla lähellä?", "Tulenko kuulluksi?", "Kestänkö tulla nähdyksi?" - ovat kysymyksiä, jotka voivat johdattaa tulemaan ryhmään. Kun näytämme ryhmässä haavoittuvuutemme, tarinamme resonoi ryhmän jäsenissä ja auttaa hyväksymään esimerkin, antaa luvan rohkaistua ja luottaa ryhmään oman tarinansa kanssa. Nämä hetket olla suhteessa toisten kanssa, vaikuttaa toinen toisiimme, olla kontaktissa, läsnä, voivat antaa meille korjaavan kokemuksen.

  Lue lisää TA psykoterapiasta

Paikka
Mannerheimintie 40 A 17
00100 Helsinki

  Katso kartalta (avautuu uuteen ikkunaan)

Hinta
40 € / 2 tunnin ryhmäistunto

  Ilmoittaudu mukaan!


Siirry Terapiaryhmän Facebook-sivuille


© Copyright 2006-2016 | Maraton psykoterapiaryhmä